Agenda

Servies in het Koninklijk Paleis Amsterdam

Vanaf 19 januari t/m 10 maart 2019 is het bijzondere Guriev servies van Koningin Anna Paulowna en Koning Willem II te zien in het Koninklijk paleis in Amsterdam. Het unieke servies was deel van de bruidsschat van prinses Anna Paulowna, dochter van de Russische tsaar, en werd toentertijd in de 19deeeuw maar ook vandaag de dag uit de kast getoverd voor staatsbanketten en koninklijke ontvangsten.

            Tickets zijn beschikbaar op https://www.paleisamsterdam.nl/bezoek/.

Van 19 januari t/m 10 maart 2019

Koninklijk Paleis Amsterdam

Dam, Amsterdam, Nederland

Brabantia Ducatius 

Het Kempenmuseum De Acht Zaligheden stelt vele kaarten, prenten en boeken tentoon over het Hertogdom Brabant tot het jaar 1800. Het hertogendom was toentertijd een omvangrijk gebied, het strekte zich uit tot over de grenzen van het huidige Nederland en België.

            Tickets zijn beschikbaar op http://www.achtzaligheden.nl/kempen/, voor kinderen is er een gratis speurtocht beschikbaar.

Van 13 januari t/m 31 maart 2019 

Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Kapelweg 2, Eersel, Nederland 

Liefde in de Gouden Eeuw 

Rembrandt en zijn vrouw Saskia vormen de rode draad in deze expositie over liefde in 17deeeuw. Het topstuk van de collectie is het portret van Saskia dat Rembrandt na haar dood voltooide. Vanwege gelgebrek verkocht hij het stuk in 1652 en sindsdien is het schilderij nooit eer terug geweest. Voor het eerste in ruim 250 jaar is het portret tijdens de tentoonstelling in Nederland te zien. Naast de werken van Rembrandt zijn er schilderijen, gedichten en cadeaus die laten zien hoe liefde in de high society tijdens de Gouden Eeuw echt was. Gaat u naar het Fries Museum dan zult u erachter komen of liefde toentertijd hetzelfde is als nu.

            Tickets zijn beschikbaar op https://www.friesmuseum.nl.

Van 24 november 2018 t/m 17 maart 2019

Fries Museum

Wilhelminaplein 92, Leeuwarden, Nederland

Van Perron Nul tot nu 

In de jaren ’80 explodeerde het aantal heroïneverslaafden in Nederland, de tentoonstelling Van Perron Nul tot nu laat zien welke vorm de heroïne-epidemie aannam in Rotterdam, hoe men erop reageerde en waarom het gebruik naar de achtergrond verplaatste. Opvang Perron Nul staat centraal in de tentoonstelling, deze werd gerund door dominee Visser van de Pauluskerk en is gevestigd naast het Centraal Station.

            Tickets zijn beschikbaar op https://museumrotterdam.nl.

Van 15 december 2018 t/m 21 april 2019

Museum Rotterdam

Rodezand 26, Rotterdam, Nederland